Dit zijn de winnaars van Champions League of Darts 2016

Het Finder Darts Masters plaatsingstoernooi, de Champions  League of Darts is gespeeld. Vijf talentvolle darters vielen vandaag in de prijzen na een spannende dag met in vel partijen darts van de bovenste plank. Er waren diverse prijzen te winnen in de 5 toernooien die vandaag werden gespeeld. In het heren toernooi werd Jeffrey Sparidaans de winnaar van zijn deelname bewijs voor de komende Finder Darts Masters na een spannende finale tegen de voor dartbond Midden Nederland uitkomende Martijn Kleermaker. Martijn won nog wel de eerste set maar daarna wist Jeffrey in een spannende maar bijna gelijk opgaande strijd de winst naar zich toe te trekken en won de finale met 2-1 in sets.

Sharon Prins won de finale van Floortje van Zanten. Na lange tijd is Floortje weer terug op het hoge niveau en was dichtbij haar rentree op het wereldpodium maar daar stak Sharon Prins, die eerder al 4 keer via de CloD het Masters podium wist te bereiken, een stokje voor. Sharon sloeg in een best of 9 legs in de laatste leg toe voor de 4de winst op rij. In totaal haar vijfde overwinning van het CLoD damestoernooi.

Justin van Tergouw won het juniorentoernooi van Geert Nentjes, de winnaar van de CLoD in 2015.  Geert kon weinig doen tegen  het sterke spel van Justin die met 5-1 de partij won en zich weer verzekerde van deelname aan de Finder Darts Masters 2016.

Winnares van het meisjestoernooi is Lerena Rietbergen die voor de Noord Hollandse DONHN uitkomt. Lerena versloeg in de meisjes finale Kyana Frauenfelder met 3-2 en won daarmee een startbewijs voor de Winmau World Masters. Ook Sharon Prins, Justin van Tergouw en Jeffrey Sparidaans gaan naar de Winmau omdat voor die toernooien ook een starbweijs voor dit Engelse toernooi beschikbaar is gesteld.

Voor de kampioen van de aspiranten geen Winmau ticket maar een VIP arrangement om de Finder Darts Masters van heel dichtbij mee te komen maken. Dit arrengement is gewonnen door Ricardo van den Vloed die voor Rotterdamse Darts organisatie uitkomt. In de aspiranten finale versloeg Ricardo Keanu van Velzen met 3-1.

De extra prijzen van de B finale voor heren en dames werden gewonnen verliezers  Nico Thissen en Marian Levai

Alle uitslagen van de toernooien vind u terug in het hoofdmenu boven aan deze pagina